Ако Ви е харесал Здрачa, Добре Дошли в Мрака!
Добре дошли в първия и оригинален РПГ форум по поредицата "Домът на Мрака" (Училище за Вампири) на П.С. Каст и Кристин Каст.
За да продължите натиснете Вход или Регистрация. След като се регистрирате,
прочетете правилата, направете си герой и се забавлявайте!
Копирането от форума ни е абсолютно забранено, ако имате някакви идеи се обърнете към екипа на форума, за да бъдат обсъдени.
Приятно прекарване в Дома на Мрака! :]
▶Добре дошли!
в Тулса

Добра среща ,деца мой! Вие сте били избрани и сега е време да срещнете съдбата си.Съжалявам , но трябва да ви кажа, че сме пред война и е време да изберете на чия страна сте.Аз ви подкрепям и съм с вас.Така ,че изберете мястото си , името си и започнете своето приключение.Аз ви пожелавам най - доброто във вашето пътешествие. И помнете светлината не винаги означава добро,както и тъмнината не винаги значи лошо.Стой до мен детето ми или избери тъмнината.Знай аз никога няма да те напусна..но това е твой избор -Никс!-▶Вие сте влезнали
като
Вход

Забравих си паролата!

▶Екипа
Valeria
administrator
Taurus.
administrator
▶Какво ново?
Latest topics
▶Top posters
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове
RealTop.net
Bulgarian TOP
Гласувай за мен в BGTop100.com


Админи , Модератори , Потребители

Go down

Админи , Модератори , Потребители

Писане by -Valeria on Вто Мар 02, 2010 9:21 am

1. Администратори /админи, admins/ - теоретично погледното, това са лицата, отговорни за създаването на форума - от идея, през планиране та чак до осъществяването му. Имат възможностите да променят всичко във форума - от мненията, през никовете и профилите ви, до секции и т.н. Администраторите са затворена група, в този смисъл, никой не може да се присъединява към тях, освен ако самите те не проявят такова желание.

1.1. Права
- да променят, изтриват, или по какъвто и да е начин ползват всяка една публикация, поставена във форумите от друг потребител; (изключение - администраторите НЕ могат да извличат лична изгода (финансова, обществена, и т.н.))
- да променят настройките на форумите и тяхната организация по начин, по който те сметнат за необходим; (всички по-сериозни промени, биват разгласени, чрез темата за съобщения, преди предприемането на подобни промени администраторите задължително са предупредени)
- да определят модератори на отделните раздели и/или форуми; (ако от такива има належаща нужда)
- да налагат правила на форумите, както и ограничения в дейността на останалите потребители;
- да налагат санкции на потребителите при проявени нарушения от тяхна страна. Технически съществуват възможности за изгонване на потребители от форумите на база потребителско име или IP адрес, както и цялостно заличаване на профила на съответния потребител;
- да правят каквито и да е промени, които по тяхна лична преценка може да окажат положително въздействие върху форумите като цяло.

2. Модератори /модове, mods/ - главната им отговорност е да поддържат нивото на мненията, чистейки от флууд, предотвратявайки спорове, и т.н., като по този начин създадат една приятна среда за комуникация и разбира се - творене.

2.1. Права
- да изтриват или променят теми или съобщения на потребителите; (с и без предупреждение)
- да преместват теми от един форум в друг форум, ако първоначалното им местоположение е било погрешно преценено от техния автор;
- да заключват теми, развитието на които е необходимо да спре;
- да докладват на администраторите за налични проблеми, по които е необходимо да се наложи по-голяма санкция, която не е в тяхна компетенция.

2.2. Задължения
- да подготвят обстановка за приятно и ползотворно общуване между потребителите в поверените им форуми, като премахват причините, които пречат на това.
- да следят за спазването на правилата, които са наложени от администраторите от страна на участниците във форумите, за които отговарят;
- да контролират дискусиите във форумите с оглед опазване на добрия тон, етика и култура от страна на потребителите, както и да следят за отсъствието на обидни изрази, намеци и квалификации по адрес на останалите потребители (администратори, модератори или потребители).
- да потушават евентуални скандали, подбудени от други потребители и насочени към участник/участници във форумите, които имат лично основание.

2.3. Ограничения/Нямат право
- да използват своите права с цел налагане на еднолично мнение на самия модератор или друг потребител;
- да употребяват своите права с цел лична саморазправа;
- да се влияят по какъвто и да е друг начин от своите лични убеждения и отношения с други участници при изпълнението на своите задължения;
- да изнасят каквито и да е факти около самоличността на потребителите, които са придобити чрез видимия за тях IP адрес. Всяка информация около него трябва да се опазва в пълна конфиденциалност.
- да изнасят каквато и да е информация, която е станала тяхно достояние в резултат на личен разговор между модератора и другото лице. Не е допустимо пренебрегването на това условие, както и на горното, в никакви обстоятелства - дори и в случаите, когато има засегнато лице или група от лица в резултат на публикувано мнение.

3. Потребители /users/ - това са лица, които се възползват от предоставените услуги на форума, четейки съобщенията, пускайки нови мнения и теми, създавайки или гласувайки в поставени анкети. За разлика от администраторите и модераторите, нямат контрол над форума и чуждите мнения. Също така контролът върху техните мнения е ограничен.

3.1. Права
- да бъдат обект на закрила от страна на модераторите и администраторите, в случай, че се почувстват ощетени от теми или съобщения на други потребители (личностни обиди и нападки, разкриване на лична информация и т.н);
- да получават помощ от модераторите или администраторите, когато са налице проблеми, възпрепятстващи тяхното участие във форумите;
- да получат от модераторите или администраторите обстановка, в която участието във форумите за тях ще бъде приятно и ползотворно употребено време;
- да бъдат обект на уважение и зачитане от страна на другите участници във форумите, в това число модераторите и администраторите, но само в случаите, когато те, чрез действия или бездействия, не са предизвикали негативни настроения или повод за налагане на наказания;

3.2. Ограничения/Нямат право
- да съставят теми и мнения, които са в разрез с останалите наложени Правила на форума;
- да използват форумите като терен за лична саморазправа с модератори, администратори, както и други участници;
- да встъпват в развитие на кавги, спорове и заяждания;
- да употребяват обидни изрази, квалификации или по какъвто и да е друг начин да действат в насока оронването на нечие достойнство.

4. Допълнително
- Чрез съгласието си за получаване на модераторските права, всеки модератор декларира, че поема отговорността да работи единствено и само в съответствие с Правилата на форума, както и в съответствие с гореизложените права и задължения.
- Чрез публикуването на мнение, всеки участник, без значение какъв е неговият статут във форумите, декларира, че поема цялостна лична отговорност за неговото съдържание.
“Plase tell me the true. Were we are? Can we be again two in one?”


avatar
-Valeria
Админ
Админ

Брой мнения : 2174

http://thenightschool.vampire-legend.com

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите